TERMÉSZETES BABA KOZMETIKUMOK

TERMÉSZETES BABA KOZMETIKUMOK

Sziasztok

Gondoltam írok egy ilyen posztot is, hátha több embernek tudok vele segíteni.

Természetes baba kozmetikumok terén anyukámmal gondosan körbe jártuk a témát. Ő mindenben nagyon odafigyel az egészséges életmódra, sokkal jobban mint én. Utána is olvas rengeteget, így ha bármi kérdésem van akkor hozzá fordulok. Szóval Rózi születése előtt, belevetettük magunkat a dologba és megnéztük mit hogyan kellene. 🙂

Igyekeztem arra is törekedni hogy jó áron találjunk – hisz nem csak egyszer kell megvenni- illetve hogy annyira legyen természetes a kozmetikum amennyire csak lehet. Mindenféle kémiai anyaggal kenjünk magunkat ( a bőrön keresztül szívódik fel a legtöbb kémiai anyag), megeszünk mindenféle gyors kaját, sportra vagy friss levegőre már nincs időnk, aztán mindenki csodálkozik ha beteg. Ez így lesarkítva. Szóval nézzük a termékeket:

Popsivédő krémben ezt a két fajtát használom, de a shea vajat ajánlom leginkább. 🙂

Biola féle krém: Szintetikus konzerváló, szintetikus színezék, szintetikus parfüm és etoxilált emulgeátor mentes!

Shea vaj pedig az igazi csodaszer bármely bőr problémára. Nekünk tökéletesen beválik és tudom, hogy semmi felesleges kémiai anyagot nem kenek Rózira. 🙂

 

Babamasszázsra mandula olajat használok. A koszmóra jojoba olajat -csak végig dörzsölöm a fejét, majd fürdetés, majd törcsivel áttörlöm. Nagyon szuperül leszedi! Végül van ilyen olajunk is, néha a mandula olaj helyet ezt használom, de igazából jobban szeretem a másik kettőt, mert azok 100%ig természetes anyagok.

  

Tusfürdőt. sampont, testápolót egyáltalán nem használunk, hisz ő nem koszos, nem büdös. 🙂 Sima vízzel leöblítem és kész is. A babáknak természetesen jó illatuk van, nem kell még illatanyagokat meg szintetikus szereket is rájuk vinni.

Positörlő: Én kétféleképpen használom. Van vattám ( DM baba vatta), meg víz szóró spraym és sima vizes vattát használok. Vendégségben, vagy Áron nem szereti a vizes vattát akkor pedig ezt tartom otthon. Anyukám nagyon utánajárt és ő úgy találta hogy ez a legtermészetesebb popsitörlő. Nem olcsó, de én ezen a kettőn kívül nem használok mást. A Rossmano-s popsitörlő is jobb és természetesebb mint a megszokott márkásak, de míg abból minimum hármat használok, addig ebből egyet.

A legújabb “kutatások” szerint hintőport nem szabad használni babáknak. Mivel Rózi nyaka eléggé kipirosodott a nyáron, így ezt vettük. (Az Argital babaápolási készítmények allergénmentesek és biztonságosan alkalmazhatók. A Pavia-i Egyetemen elvégzett specifikus tesztek, a bőr- és szemirritációs tesztek alapján. A készítmények tartósítószert nem tartalmaznak, BDIH és ICEA minősítésekkel rendelkeznek.) Szép barna színe van és minden barna is lesz tőle, de szuper gyorsan begyógyította neki. 🙂

Hasfájásra BioGaia cseppeket használtuk D vitaminnal. Az orvos írt fel D vitamint de sajnos attól úgy vettem észre Rózi hasa fájt, így vettük meg ezeket a cseppeket. Nekünk nagyon beválik, nagyon szeretjük.

Azt hiszem összeszedtem mindent. Mindenkinek szép napot 🙂

Szandra

Tags: No tags

Comments are closed.